mamaplus

La Bălți au fost aduse Moaștele Sfintei Matrona de la Moscova

-
//
17.08.2022

Moaștele Sfintei Matrona de la Moscova împreună cu icoana făcătoare de minuni au fost aduse la Bălți. Zeci de credincioși au venit să se închine relicvelor care se vor afla la Catedrala „Sfântul Nicolae” până la sfârșitul lunii august. Enoriașii s-au rugat pentru sănătatea celor dragi și pentru pace în lume.

Credincioșii sunt convinși că rugăciunile lor, rostite din inimă, sunt auzite și pot face minuni.

Sfânta Matrona s-a născut în anul 1881 în Imperiul Rus. Ea a venit pe lume oarbă, iar la vârsta de 17 ani și-a pierdut abilitatea de a se mișca. Toată viața Matrona și-a dedicat-o slujirii Domnului. Sfânta Matrona a fost canonizată de Biserica Ortodoxă a Rusiei în 1999.

„Suntem în perioada postului Adormirii Maicii Domnului. Aducem niște sfințenii mari aici, ca creștinii să se poată ruga. După cum ne spune istoria icoanei sau a vieții Sfintei Matrona, ea spunea încă în viață că dacă veți avea dureri, scârbe, nevoi, boli, ce veți avea, veniți la mine la mormânt, veniți și îmi spuneți mie așa ca și cum aș fi eu vie și eu vă voi asculta și îl voi ruga pe Domnul, ca Domnul să împlinească rugăciunile voastre. 

Ei vin, primesc ajutor și cu mare bucurie după aceea vin și lasă o brățară, lasă o cruce, lasă un inel, lasă cercei”, spune Mihail Saracuța, parohul Catedralei „Sfântul Nicolae”.

Catedrala „Sfântul Nicolae” va fi deschisă pentru enoriași zilnic, între orele 07:00 și 19:00.