mamaplus

Kate Middleton, operată la un spital din Londra. Va rămâne internată două săptămâni

-
//
18.01.2024

Kate, Prinţesa de Wales a Marii Britanii, a suferit o intervenţie chirurgicală abdominală programată care a fost efectuată cu succes, a anunţat miercuri Palatul Kensington. Potrivit unui comunicat al Palatului, Kate ar urma să rămână în spital timp de 10 până la 14 zile înainte de a reveni la domiciliu pentru a se recupera, scrie hotnews

mamaplus

Kate, în vârstă de 42 de ani, a fost văzută ultima oară în public în ziua de Crăciun, când familia regală britanică a mers la slujba religioasă la care participă în mod tradițional la biserica din apropierea locuinței regelui Charles din Sandringham, localitate aflată în estul Angliei.

Palatul regal a precizat că soția prințului moștenitor William a fost internată în London Clinic, un spital privat din capitala Marii Britanii. Casa regală nu a oferit informații privind intervenția chirurgicală sau motivele pentru care Kate a avut nevoie de ea.

Un purtător de cuvânt al Palatului a precizat însă că prințesa nu suferă de cancer.

„Prințesa de Wales înțelege interesul pe care acest comunicat îl va provoca. Ea speră ca publicul să înțeleagă dorința ei de a păstra cât mai multă normalitate cu putință pentru copiii ei; iar dorința sa este ca informațiile sale medicale personale să rămână private”, a transmis casa regală a Marii Britanii.

Prințul William și soția sa au împreună 3 copii: prințul George (în vârstă de 10 ani), prințesa Charlotte (8 ani) și prințul Louis (5 ani).

Secretariatul privat al prințesei de Wales a precizat de asemenea că noi informații cu privire la starea de sănătate a acesteia vor fi oferite doar când vor exista noutăți „semnificative de împărtășit”. Aceeași sursă a afirmat că, având în vedere recomandările medicilor, este puțin probabil ca prințesa de Wales să își reia îndatoririle oficiale până după Paște.

Kate a devenit prințesă de Wales în septembrie 2022, după moartea reginei Elisabeta a II-a și preluarea titlului de prinț de Wales de către William de la tatăl său, viitorul rege Charles al III-lea.