mamaplus

Judo, popular în rândul copiilor. Record de participanți la Campionat

-
//
17.04.2024

Judo-ul devine un sport tot mai popular în rândul copiilor. O demonstrează numărul-record de participanți la Campionatul Republicii Moldova pentru două categorii de concurenți de până la 13 și 15 ani. Aproximativ 700 de tineri judocani și-au dat întâlnire pe tatami.

mamaplus

Mai multe confruntări ale sportivilor s-au încheiat prin ippon-uri. În timpul competiției, judocanii au reușit câteva procedee spectaculoase, apreciate de public, transmite tvrmoldova.md

Laurențiu Gîncescu a fost unul dintre campioni. Şi-a adjudecat șase victorii în limitele de 42 de kilograme.

Laurențiu Gîncescu, judocan: „Unele lupte le-am câștigat prin ippon, iar în celelalte am reușit alt procedeu bun. A fost destul de dificil, deoarece au fost șase dueluri și a fost greu”.

Medaliații au fost premiați de unul dintre idolii lor, judocanul Denis Vieru. El este lider mondial în limitele de 66 de kilograme, iar la vară va încerca să-și treacă în palmares medalia de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Romanela Noroc, judocană: „Mi-a plăcut competiția. Au fost mulți copii și a fost dificil, dar mi-a plăcut”.

Sergiu Tintiuc, vicepreședintele Federației de Judo a Republica Moldova: „Tot mai multe turnee se desfășoară în Republica Moldova și mă bucură că tot mai mulți copii practică judo-ul”.

Cei mai buni tineri sportivi vor concura pe arena internațională.

Andrei Golban, președintele Federației de Judo a Republica Moldova: „Acești copii ne vor reprezenta și la Balcaniada din acest an”.

La Campionatul Republicii Moldova de Judo, rezervat celor două categorii de participanți - de până la 13 și 15 ani, au concurat aproximativ 700 de sportivi, un număr-record. Turneul s-a desfășurat la Manejul de Atletică Ușoară din Chișinău.