mamaplus

Italia, campioană la înghețată! Care sunt țările, clasate pe locurile 2 și 3 la Gelato World Cup

-
//
24.01.2024

Campioană la înghețată. Echipa Italiei a câștigat cea de-a X-a ediție a competiției Gelato World Cup, care se organizează o dată la 2 ani. Coreea de Sud și Ungaria s-au clasat pe locurile doi și trei, anunță Corriere della Sera. Particpanții s-au întrecut la zece probe, printre care: înghețată, patiserie, ciocolată, sculptură în gheață și gătit.

mamaplus

Evenimentul s-a organizat în acest an la Rimini în perioada 20-22 ianuarie și a strâns 12 echipe de bucătari din tot atâtea țări: Argentina, Brazilia, China, Coreea de Sud, Germania, Italia, Peru, Peru, Singapore, Taipei Chinezesc, Ungaria și Mexic.

Echipa câștigătoare a fost compusă din Vincenzo Donnarumma (lucrează în patiseria familiei sale din Pimonte), Rosario Nicodemo (de la gelateria „Il cannolo siciliano” din Roma), Filippo Valsecchi (născut la Lecco), Domenico di Clemente (patiser cu experiență internațională, maestru în patiseria Martesana din Milano) și Davide Malizia (născut la Roma dintr-o familie de ceramiști originari din Caltagirone, de șase ori campion mondial de patiserie, în 2020 cel mai bun artist al zahărului prin câștigarea premiului Sucre d’Or).

Pentru a urca pe treapta cea mai înaltă a podiumului, echipa tricoloră  a trebuit să parcurgă zece probe contra cronometru (înghețată, patiserie, ciocolaterie, sculptură în gheață și bucătărie) care acopereau diverse aspecte, de la combinarea a două ingrediente extrase la întâmplare pentru a crea înghețata "perfectă" (pentru Italia, piersică albă și ciocolată Dulcey) până la crearea unei porții individuale; de la tavă decorată la prăjitura de înghețată. 

Două echipe internaționale de jurați au evaluat provocările individuale, sub președinția italianului Giancarlo Timballo. Juriul artistic a evaluat aspectul decorativ/estetic al preparatelor, în timp ce juriul tehnic s-a concentrat mai mult asupra gustului produselor elaborate.

Următoarea ediție a Cupei Mondiale de Gelato pentru cea mai bună înghețată este programată pentru 2026.