mamaplus

Instituțiile de învățământ extrașcolar din capitală vor activa de la distanță

-
//
19.01.2022

Zonele de agrement, parcurile de distracții, cluburile de noapte și ringurile de dans din municipiul Chișinău își sistează activitatea, în contextul evoluției situației epidemiologice nefavorabile și alarmante prin infecția cu noul coronavirus. Totodată, activitatea extrașcolară în instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău, în perioada 20 ianuarie – 3 februarie, se va desfășura la distanță. Deciziile au fost luate miercuri, 19 ianuarie, de către membrii Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică (CESP) a municipiului Chișinău.

Potrivit noii hotărâri, CESP a municipiului Chișinău a solicitat Ministerului Sănătății activarea spațiilor medicale pediatrice suplimentare COVID-19 în spitalele republicane și raionale.

De asemenea, entitățile publice și private vor organiza, după caz, programul de muncă a angajaților la distanță și/sau introducerea programului de muncă diferențiat.

Procesul educațional în cadrul instituțiilor de învățământ extrașcolar (centrele de creație) de pe teritoriul municipiului Chișinău, în perioada 20 ianuarie - 3 februarie, se va desfășura la distanță.

Totodată, se va organiza la distanță activitatea extrașcolară în instituțiile de învățământ primar și secundar din capitală.

Unitățile de alimentare publică își vor organiza activitatea cu utilizarea a cel mult 50% din numărul de locuri existente în spațiile interioare, cu obligativitatea deținerii de către toți clienții a certificatului COVID-19.

Centrele de sport și fitness își vor organiza activitatea cu asigurarea unei suprafețe de cel puțin 7 metri pătrați pentru fiecare client, cu obligativitatea ca fiecare să prezinte la intrare certificatul COVID-19.

Activitatea teatrelor, cinematografelor și sălilor de concert se vor desfășura cu respectarea regulilor în vigoare de sănătate publică, cu obligativitatea ca toți spectatorii să prezinte la intrare certificatul COVID-19.