mamaplus

Instituţiile de învâţământ din Moldova trec la sistemul de STUDII ONLINE

-
//
12.03.2020

În legătură cu starea de carantină, instituţiile de învâţământ din ţară trec la sistemul de studii la distanță. Profesorii în regim de urgenţă însuşesc programe electronice, iar dezvoltatorii moldoveni promit să lanseze deja, de săptămâna viitoare, o platformă gratuită de studiere online. 

"Elaborăm un suport, care să poată fi folosit cât mai urgent. Oferim posibilitatea ca imaginile video să fie încărcate direct în program şi toţi profesorii îl vor putea utiliza. Iar sistemul va fi funcţional în totalitate până la finele anului şcolar", a spus fondatorul platformei online, Dmitri Voloşin.

Procesul de studii va avea loc în acelaşi regim. Un avantaj este faptul că elevii nu pierd timp pentru a se deplasa la şcoală, iar printre dezavantaje - lipsa comunicării. 

Ministrul Educaţiei nu prea ştie cum vor fi calculate la finele anului lecţiile online, dar nici cum vor fi recuperate cele din perioada carantinei.

În şcolile de stat trecerea la sistemul online de studii are loc exclusiv la iniţiativa pedagogilor. Amintim că instituţiile de învăţământ şi-au sistat activitatea până în data de 23 martie.