mamaplus

Inmormantarea Reginei va avea loc peste 10 zile, la Westminster

-
//
09.09.2022

Suverana regatului britanic a murit joi dupa-amiaza, inconjurata de familie, la domeniul regal din Balmoral, in Scotia. A fost al 40-lea monarh al coroanei Angliei, de la William Cuceritorul incoace, si monarhul cu cea mai lunga domnie pe tronul Marii Britanii. Inmormantarea Reginei va avea loc peste 10 zile, la Westminster.

Elizabeta a II-a a domnit timp de peste 70 de ani, decenii de-a lungul carora Regatul Unit si lumea au trecut prin urmarile celui de-al Doilea Razboi Mondial, prin Razboiul Rece, dar si prin caderea Uniunii Sovietice.

Anuntul mortii reginei Elisabeta a Doua a Marii Britanii si Irlandei de Nord a facut inconjurul lumii in cateva minute. Suverana Regatului Unit s-a stins din viata joi dupa-amiaza, la resedinta regala din Balmoral, in Scotia. Anuntul a fost facut, insa, abia spre seara. Mai intai la Catedrala Sfantul Paul si la Westminster, apoi in toata tara, au sunat clopotele.

Inca dinainte de aflarea vestii, mii de oameni s-au adunat pe pajistea din fata palatului Buckingham, dar si la Windsor, si in Scotia, la Balmoral, pentru a aduce un ultim omagiu reginei. Au citit cu inima stransa si cu lacrimi in ochi anuntul oficial, prins de gardul resedintei regale, potrivit obiceiului.

Starea de sanatate a suveranei britanice s-a deteriorat treptat in ultimele luni si erau cunoscute problemele medicale, mai ales cele legate de mobilitate. Dar in ultimele ore de viata, regina s-a simtit tot mai rau. Membrii Casei Regale s-au grabit din toate colturile lumii ca sa-i fie la capatai.

Alaturi de regina au fost, in ultimele clipe, cei patru copii, precum si nepotul ei, printul William. Ducesa de Cambridge a ramas initial la castelul Windsor, cu printul George, printesa Charlotte si printul Louis. Celalalt nepot al reginei, printul Harry, s-a grabit sa ajunga si el la castelul Balmoral.

Vineri, sicriul reginei Elisabeta va fi depus la Catedrala din Edinburgh, unde va ramane timp de 24 de ore, pentru ca supusii scotieni ai Casei Regale sa-i aduca un ultim omagiu. Mai apoi, trupul Reginei va fi apoi transportat cu un tren regal la gara centrala a Londrei. Procesiunea sicriului de la Palatul Buckingham la Catedrala Westminster va avea loc trei zile mai tarziu.

Sicriul va fi asezat pe un catafalc in mijlocul catedralei, care va fi deschisa publicului 23 de ore pe zi. Inmormantarea in sine va avea loc peste 10 zile, la Westminster.

mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus