mamaplus

Inițiativele ce vizează protecția copiilor, discutate într-o ședință la Ceadâr-Lunga

-
//
05.03.2024

Inițiativele sociale și cele care vizează protecția copiilor au fost discutate în cadrul unei mese rotunde cu genericul „Echitatea socială”, care a avut loc săptămâna trecută la Ceadâr-Lunga.

mamaplus

În cadrul evenimentului au participat reprezentanți ai autorităților publice locale, ai instituțiilor de profil din cadrul autorităților publice, asistenți sociali, precum și reprezentați ai societății civile, transmite Știri.md. 

Participanții au discutat cu deputatul Mariana Lucrețeanu, membra Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie. Aceștia au abordat subiecte referitoare la provocările cu care se confruntă angajații din cadrul instituțiilor publice la nivel local. 

Totodată, s-a discutat despre propunerile de proiecte sociale, care ar putea fi implementate în municipiul Ceadâr-Lunga și care ar avea un impact regional semnificativ. În această ordine de idei, s-a menționat despre oportunitatea creării unui Centru social de plasament în zona de sud pentru persoanele aflate în situații de risc.

Un alt subiect discutat în cadrul evenimentului a vizat propunerile de îmbunătățire a legislației naționale în domeniul protecției sociale. Printre acestea au fost menționate modificări la Legea cu privire la protecția specială a copiilor aflați în situație de risc și a copiilor separați de părinți.

Participanții la discuții au convenit să continue să colaboreze pentru a identifica soluții pentru asigurarea echității sociale și a protecției copiilor și a adulților vulnerabili din comunitate.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Oficiului teritorial de informare al Parlamentului din Comrat.