mamaplus

Îndemnul Annei Smolnitchi pentru femei: “ Placenta nu este un deșeu. Aveți tot dreptul sa o luați acasă”

-
//
05.07.2024

O cunoaștem deja pe Anna Smolnițchi drept promotoarea nașterii blânde. Astăzi, aceasta și-a împărtășit cu prietenii virtuali experiența celei de-a patra nașteri, care s-a întâmplat acasă. Aceasta îndeamnă toate viitoarele mămici să ia singure deciziile legate de acest proces minunat și să nu se lase influențate de medici.

mamaplus

“O amintire despre miracolul pe care l-am trăit atunci când mi-am născut fetița acasă. 

Acum am @nasterea_mea imprimată pe hârtie, nu doar în suflet, nu doar în fiecare celulă din corpul meu. 

Dragi femei, nașterea se consideră încheiată atunci când se naște și placenta. Placenta se naște exact așa, cum se nasc bebelușii noștri. Placenta ne-a ținut copiii în viață. Placenta nu este un deșeu. Aveți tot dreptul sa o luați acasă. Va aparține vouă, nu maternității.

Nașterea e a femeii și a bebelușului, nu a spitalului. O femeie care își asumă responsabilitatea pentru nașterea sa,  iar asta înseamnă informare și pregătire, are șanse mai mari la o naștere împlinitoare decât cea care pasează responsabilitatea către lucrătorii medicali. Nu îți faci tu planul, îl fac alții pentru tine. Nu iei decizii, iau alții decizii pentru tine. 

O femeie conectata cu propriul corp știe să nască. Femeia e concepută să nască. E super puterea ei. Posibilitatea de a naște copii este un dar, o binecuvântare. 

Corpul urmează mintea. Atragem experientele care sa ne confirme credințele din cap. 

#nastereamea #freebirth #nastereconstienta”, a menționat jurnalista. 

Sursa: Mamaplus.MD