mamaplus

Incredibil! O femeie a născut și imediat după asta a fost nevoită să meargă pe jos 160 km

-
//
14.05.2020

O femeie însărcinată din India a trecut prin clipe grele. Nimeni nu se aștepta ca imediat după naștere, bebelușul ei să parcurgă primii 160 de kilometri din viața sa, în brațele mamei sale. Cum s-a întâmplat totul?

160 de kilometri în patru zile

„Performanța” are însă la bază o poveste ce ține de nevoile primare ale unui om. Femeia din India călătorește alături de soțul său și de cei patru copiii ai lor, în țară, în căutare de hrană. Familia părăsise Nashik, orașul natal după ce rămăsese fără locuință. Plecarea familiei din localitate a avut loc în contextul în care mii de muncitori de pe întreg teritoriul Indiei au fost nevoiți să plece din locuințele lor, după ce au rămas fără locuri de muncă și nu au mai avut posibilitatea financiară de a se susține. Femeia, a cărei identitate a rămas încă necunoscută, era însărcinată și a fost nevoită să nască pe drum.

Bebelușul a venit pe lume pe data de 5 mai. După naștere, femeia s-a odihnit numai o oră și jumătate, iar apoi a continuat drumul. Altături de întreaga familie, femeia a mai mers pe jos aproximativ 160 de kilometri. Patru zile mai târziu, a fost oprită la un punct de control, de Kavita Kanesh, un oficial din Madhya Pradesh.

„După ce a născut, s-a odihnit doar aproximativ o oră și jumătate și a pornit la drum. Familia nu avea niciun ban, nici mijloc de transport și nimeni nu le-a oferit vreun sprijin”, a spus Kavita Kanesh, potrivit CNN.

India este puternic afectată de criza coronavirusului.

Mii de oameni din toate părțile țării și-au pierdut locurile de muncă și sunt nevoiți să trăiască în exil, în propria țară, arată un studiu realizat de Centrul de monitorizare a deplasărilor interne al Consiliului Norvegian pentru Refugiați (IDMC), citat de The Guardian.

Premierul Indiei a anunțat un ajutor financiar în valoare de 266 miliarde de dolari (216 miliarde de lire sterline) pentru a ajuta economia Indiei să se redreseze din criza generată de virusul SARS-CoV-2. El a spus că banii vor ajuta multe sectoare ale țării, inclusiv unele dintre cele mai sărace.

Țara se confruntă acum cu peste 78,810 cazuri confirmate de coronavirus și 2,564 de decese. Cu doar 26,675 de oameni vindecați, India se situează, totuși în primele 12 cele mai afectate state din lume, arată worldometres.