mamaplus

Încep înscrierile în clasa întâi. Certificatele medicale nu sunt necesare

-
//
06.05.2020

Din data de 21 mai, părinții, copiii cărora întrunesc condițiile de înscriere și maturitatea școlară, vor putea depune dosarele online pe site-ul escoală.chisinau.md. Anunțul a fost făcut de primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, în dimineața zilei de 6 mai. Edilul a precizat că, în prezent, sunt în proces de definitivare și testare module noi pe platforma data.

Primarul de Chișinău a mai scris că platforma de înscriere online a copiilor în clasa I va funcționa după ce Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va emite un ordin cu privire la procesul de înscriere a copiilor.

Menționăm că anterior ministrul educației Igor Șarov a specificat că prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I va avea loc în perioada 21 mai – 19 iunie, iar a doua etapă de înscriere (pentru copiii care nu au reușit să fie școlarizați în prima etapă) va avea loc în perioada 21 iunie – 31 iulie.

Înscrierea copiilor se va face conform districtului, cu respectarea normelor sanitaro-igienice stabilite pe perioada pandemiei. Părinții vor putea depune cereri atât online, cât și la sediul instituției.

Potrivit ministrului, pentru etapa de înscriere a copilului la școală, părinții nu vor fi obligați să prezinte certificatul medical.

„La depunerea cererii, părinții vor semna o declarație pe propria răspundere asumându-și obligația prezentării ceritificatului medical până la începutul anului școlar”, a spus Igor Șarov.