mamaplus

Încă 4 cazuri de rujeolă la copii, confirmate în R. Moldova

-
//
02.04.2024

Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunță că patru cazuri noi de rujeolă au fost confirmate la patru copii din R. Moldova.

mamaplus

Potrivit ANSP, aceștia fuseseră în contact cu un alt copil de patru ani, din municipiul Chișinău, la care s-a confirmat anterior infecția, transmite Știri.md.

Referitor la alte cazuri aflate în proces de investigare, la doi copii dintr-o familie, de șase și, respectiv, opt ani, din municipiul Chișinău, care au revenit recent din România, infecția a fost confirmată la unul dintre ei.

De asemenea, ANSP anunță despre un nou caz de rujeolă care a fost confirmat la un copil de 14 ani din orașul Ialoveni. De la începutul anului, în R. Moldova, în total, au fost confirmate 29 de cazuri de rujeolă.

„Dintre acestea, 17 au fost notificate la persoane cazate într-un Centru de plasament temporar pentru refugiați din municipiul Chișinău, inclusiv 13 la copii. Toate persoanele care prezentau simptome asociate infecției (febră, tuse, erupții cutanate) au fost spitalizate în instituții medicale, pentru a beneficia de tratamentul corespunzător. Ancheta epidemiologică continuă, iar persoanele se află sub supraveghere medicală”, menționează reprezentanții ANSP.

ANSP amintește că tratament specific contra rujeolei nu există, dar putem preveni boala prin vaccinarea, care se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani.

ANSP îndeamnă părinții să se adreseze la instituțiile de asistență medicală primară pentru vaccinare. În cazul în care copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.