mamaplus

Igor Dodon: „Rugămintea mea e să se permită mai repede evenimentele, dar până la 50 de persoane”

-
//
17.07.2020

Pandemia de coronavirus a stopat organizarea evenimentelor publice și private, fapt pentru care prestatorii de servicii din țara noastră solicită autorităților niște soluții concrete în acest sens. De câteva luni, multe familii de artiști au rămas fără muncă, iar recent a avut loc și un protest pașnic al oamenilor de artă din Republica Moldova.

Deși au fost relaxate mai multe restricții, organizarea evenimentelor rămâne deocamdată interzisă, motiv pentru care cei din domeniu sunt indignați și cer să fie auziți. În cadrul emisiunii de astăzi „Președintele Răspunde”, Igor Dodon și-a exprimat opinia privind desfășurarea nunților în această perioadă.

Potrivit șefului statului, evenimentele ar trebui să aibă loc cu prezența unui număr de până la 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

„Chiar am avut un confuz când eu am zis că se poate, pe urmă Guvernul a spus că nu se poate. Eu consider că trebuie mai repede de deliberalizat, părerea mea personală. Viața merge înainte! 

Eu miercuri reveneam din Hâncești și am intrat la Vinăria Poiana, am trecut pe-acolo, n-am fost niciodată. Era un mire și o mireasă, ați văzut și fotografie probabil pe rețelele de socializare. M-au rugat, pentru dânșii a fost surpriză, președintele e viu, m-au pipăit, dacă se poate o foto... Am făcut foto și i-am întrebat: „Faceți nuntă?”, au zis: „Păi nu se poate”. Ei nu făceau nuntă, pur și simplu tinerii după înregistrare au venit să bea o cupă de șampanie și să facă o fotosesiune acolo, că-i foarte frumos. E vorba de soarta tinerilor. E cel mai important eveniment din viața lor. 

Haideți să nu facem nunți de 400-500, dar de 50 de oameni, până la 50 de oameni. De ce să nu le permitem, cu anumite reguli dure, stricte?! Asta-i rugămintea mea către colegii de la Guvern.

Eu știu, dna Dumbrăveanu, că insistă OMS-ul și-așa mai departe, dar haideți să permitem evenimentele de tipul ăsta până la 50 de persoane, cu reguli, 1 metru sau doi, amar să se strige numai la miri și mirese, să nu se pupe toată nunta pe cerc, cum la noi este câteodată... Dar trebuie de permis lucrul ăsta. E un eveniment o dată-n viață la acești tineri. Ei erau doar cu părinții, erau la distanță.

Aici mă aveți pe mine de partea dvs. Eu consider că trebuie mai repede de permis și până la 50 de persoane, cel puțin, lasă să facă aceste evenimente”, a menționat președintele țării.