mamaplus

I. Ceban: "La organizarea sărbătorilor vom folosi generatoare electrice. Ulterior, acestea vor fi transmise instituțiilor educaționale"

-
//
29.11.2022

Sărbătorile de Crăciun vor fi simțite și la Chișinău. Primăria orașului va amenaja tradițional Târgul de Crăciun în centrul Capitalei, dar și în alte sectoare, a dat asigurări edilul Ion Ceban citat de Publika.md.

„În pofida tuturor circumstanțelor deloc ușoare, noi toți, mai ales cei mici, avem nevoie să simțim spiritul sărbătorilor de iarnă! Sărbătorile de iarnă ne bat la ușă și în acest an Primăria Chișinău va amenaja tradițional Târgul de Crăciun în centrul capitalei, dar și în alte sectoare. Am făcut calcule și consumul de energie electrică pentru toate decorațiunile din tot orașul ne costă aproximativ cât este și consumul unui bloc de locuit cu 25 de apartamente”, a precizat Ion Ceban.

Primarul Capitalei a mai comunicat că în organizarea sărbătorilor de iarnă, se vor implica și parteneri care ne dona generatoare electrice. Ulterior, acestea vor fi transmise instituțiilor educaționale din Capitală.
 
Ion Ceban a reamintit că decorațiunile procurate în ultimii 3 ani sunt la balanța Primăriei Chișinău, la Direcții, Întreprinderi și Preturi. Totodată, acesta a precizat că, întrucât Scuarul Catedralei este în  reparație, Orășelul de Crăciun va fi amplasat în Piața Marii Adunări Naționale.

„Bradul urmează să fie amenajat în zilele următoare. Despre programul sărbătorilor de iarnă și ziua lansării vom anunța suplimentar”, a comunicat Ion Ceban.