mamaplus

Guvernul lansează un concurs de proiecte pentru construcția grădinițelor

-
//
02.07.2024

Guvernul lansează un concurs de proiecte pentru construcția/echiparea creșelor. Despre aceasta au anunțat luni, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, și ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

 

mamaplus

Cererile vor fi acceptate până la 30 iulie. Primăriile (localităților cu peste 5.000 de locuitori) sunt invitate să participe la concurs, transmite Infotag.

Proiectele vor fi implementate până la sfârșitul anului curent. 

Statul va aloca 20 de milioane de lei pentru aceste măsuri. Suma maximă acoperită de stat este de 1,5 milioane de lei per proiect. În plus, primăriile pot contribui cu până la 15 la sută din bugetul total al proiectului. Agenția Națională pentru Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL) va fi responsabilă de implementarea proiectelor.

Ghidurile de aplicare vor fi publicate pe pagina ONDRL și pe paginile agențiilor de dezvoltare regională.

„Anul trecut am construit 20 de creșe și am renovat peste 90 de grădinițe. Datorită acestui lucru, 12.000 de copii se află acum în condiții mai bune. Guvernul continuă să construiască și să creeze condiții de viață bune în sate și orașe. Printre prioritățile noastre se numără alimentarea cu apă, canalizarea, îmbunătățirea condițiilor pentru copii în școli și grădinițe, îmbunătățirea spațiilor publice: parcuri, locuri de joacă și terenuri de sport, alei publice și iluminat stradal. Toate aceste acțiuni au drept scop asigurarea unei vieți mai bune pentru locuitorii Republicii Moldova și a unui viitor mai bun pentru generațiile următoare”, a spus Spînu.