Gunoiul din Chişinău va fi evacuat începând de azi

Gunoiul din Chişinău va fi evacuat începând de azi

-
//
06.06.2017

Gunoiul din Chişinău va fi evacuat începând de azi. Anunţul a fost făcut, aseară, de premierul Pavel Filip, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

Gunoiul din Chişinău va fi evacuat începând de azi

"E o problemă ce ţine de responsabilitatea Primăriei, nu a Guvernului. Însă, am făcut şedinţa la solicitarea Ministerului Sănătăţii şi celui al Mediului, pentru că e pericol de a se crea o situaţie epidemiologică. Am avut discuţii cu colegii de lucru, dar şi cu locuitorii din Bubuieci. Cu părere de rău e o situaţie excepţională. Am format un grup de lucru ce ne va prezenta şi în zilele următoare un plan de acţiuni. Am identificat câteva soluţii: de scurtă durată, dar şi de lungă durată. De mâine gunoiul va fi evacuat din Chişnău, iar ulterior trebuie de muncit mult", a precizat Pavel Filip.

Anterior, premierul a dispus revizuirea Strategiei Naționale de Gestionare a Deșeurilor pentru anii 2013-2027 şi a Planului de implementare a acesteia: "Avem nevoie de elaborarea unei viziuni clare asupra managementului deşeurilor în Republica Moldova, dar şi asupra acţiunilor care au fost sau se impun a fi întreprinse în perioada imediat următoare".

PUBLIKA.MD menţionează că peste 2.500 de tone de deșeuri menajere se află în prezent în curțile din Capitală. Protestatarii de la Bubuieci blochează în continuare accesul camioanelor către groapa de gunoi. 

Sursa: publika.md