mamaplus

Grădinițele și școlile din Chișinău vor fi inspectate de un grup de lucru

0
//
25.02.2021

Alimentația copiilor în instituțiile educaționale se află sub lupa autorităților municipale. Potrivit primarului general Ion Ceban, operatorii economici care prestează servicii de alimentație în școlile din capitală au fost convocați în ședință la Primărie. Este vorba de managerii combinatelor școlare, agenți economici de profil și reprezentanții Direcției generale educație, tineret și sport și șefii direcțiilor educație din sectoare.

În cadrul ședinței s-a discutat despre măsurile privind îmbunătățirea procesului de alimentație a elevilor din municipiu. Este important respectarea în continuare a rigorilor de organizare a alimentației cu hrană caldă a copiilor din instituțiile de învățământ din oraș, pentru a preveni situațiile problematice, de genul celor apărute în spațiul public în ultima perioadă. Mulți dintre directorii instituțiilor publică meniul zilnic, inclusiv pe site-urile pe care le au.

Totodată, au fost abordate și alte subiecte, precum: prestarea serviciilor alimentare de calitate de către combinatele școlare; asigurarea meniului de repartiție în concordanță cu meniului-model și afișarea acestuia, respectarea normelor financiare zilnice, în corespundere cu normele naturale, în funcție de vârsta copiilor; excluderea fenomenului colectării de surse pentru prânzul contra plată, etc.

Grupul de lucru creat la solicitarea primarului Ion Ceban, monitorizează în continuare, procesul de organizare a alimentației cu hrană caldă a copiilor din instituțiile de învățământ din municipiu.

Din Comisie fac parte reprezentanți ai subdiviziunilor municipale, ai Î.M. „Piața Centrală”, ANSA, CSP, consilieri municipali și reprezentanți ai societății civile. La finalul controalelor, Grupului de lucru va prezenta un raport în acest sens.