mamaplus

În grădinițele din Chișinău va fi introdus un meniu unic. Primarul a oferit detalii

-
//
20.10.2020

Meniu unic în grădinițele din capitală. În mai puțin de o săptămână, vor fi livrate produse de aceeași calitate, origine și la același preț.

Direcția generală educație, tineret și sport și Direcțiile de profil din sectoare au semnat un Acord de consorțiu. Scopul acestuia este de a centraliza achizițiile publice a produselor alimentare pentru copiii din grădinețele și școlile din Chișinău. Astfel, ca urmare a procedurii comune de achiziţie, în toate grădiniţele se vor livra produse de aceeași calitate, origine și la același preț, asigurând o echitate.

Potrivit lui Ceban, obiectivul acestui acord este creșterea eficienței achizițiilor publice și utilizarea optimă a mijloacelor financiare, precum și asigurarea unui ,,Meniu Unic” în grădinițele din capitală.

Săptămâna trecută grupul tehnic intersectorial s-a întrunit pentru a discuta pe marginea caietului de sarcini pentru procurarea produselor alimentare în grădiniţe, iar către sfârşitul săptămânii, va fi lansată procedura de achiziţii privind procurarea produselor.

Ceban susține că deocamandată, externalizarea alimentației și în școli este imposibil de a fi realizat din cauza mai multor prevederi legale.