mamaplus

În grădinițele din Chișinău ar putea fi deschise grupe cu program extins

-
//
09.08.2021

Grădinițele din municipiul Chișinău vor continua să activeze conform programului actual cel puțin până când se va întruni, din nou, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică și va lua o altă decizie. Între timp, pentru a susține părinții care muncesc până seara târziu, ar putea fi deschise grupe „de serviciu”, care să activeze după ora 17:00. Inițiativa aparține responsabililor de la Direcția Educație și urmează să fie analizată de CESP.

„Direcția urmează să facă o notă informativă la acest subiect pe numele Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, care va stabili programul de activitatea a grădinițelor, în funcție de situația pandemică din țară”, a declarat șeful interimar al Direcției Educație, Andrei Păvăloi.

Deocamdată, nu a fost luată o decizie finală în acest sens.

În prezent, grădinițele își deschid ușile la ora 07:30 și se închid la ora 17:30. Potrivit unei evaluări anterioare, pe timp de vară, într-o grădiniță pe care o frecventează 230 de copii, doar 20 – 30 dintre ei rămân în instituție după ora 17:00.

Amintim că în primăvara anului trecut, imediat după apariția primelor cazuri confirmate de COVID-19, în Republica Moldova toate grădinițele publice şi private au fost închise. Acestea și-au reluat activitatea în toamna 2020, cu un program special.