mamaplus

În grădinițele din capitală meniul copiilor va fi din nou modificat

-
//
15.11.2021

Meniul copiilor din grădinițele municipiului Chișinău va fi supus, din nou, unor modificări. Se întâmplă la solicitarea edilului capitalei, Ion Ceban care a cerut revizuirea meniului.

Există produse alimentare scumpe, însă care nu sunt consumate, a declarat Ceban.

„Mai multe persoane, asociații de părinți au solicitat introducerea în meniurile zilnice ale copiilor mai mult fructe și legume, printre care broccoli, conopidă, etc. În practică s-a demonstrat că cei mici, de fapt, nu sunt învățați să consume aceste produse și pur și simplu nu le mănâncă. Mâncarea ajunge să fie cumpărată, destul de scumpă, însă să nu fie consumată”, susține primarul capitalei.

Ceban a precizat, în acest sens, că e nevoie de revizuirea meniului, iar o atenție specială să fie atrasă și la cantitatea de produse alimentare.

Pe de altă parte, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, susține că în ultima perioadă a apărut o altă problemă în ceea ce privește alimentația copiilor în grădinițe.

„Agenții economici nu livrează cantitatea necesară de produse alimentare în instituțiile de educație timpurie, motivul fiind creșterea prețurilor", a declarat Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport.

În același timp, domeniul respectiv urmează a fi reabilitat în 2-5 ani, a menționat Pavaloi.