mamaplus

Grădina Zoologică și parcurile, pline de vizitatori de Ziua Copilului

-
//
01.06.2023

Grupul Media pentru Știri de Securitate informează că astăzi, 1 iunie, ziua Summitului CPE, pe întreg teritoriul țării activitățile decurg în regim de normalitate, exact ca într-o zi de odihnă și de sărbătoare cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

mamaplus

În întreaga țară au loc manifestări sportive, festivaluri și evenimente care se desfășoară în aer liber, dedicate celor mici.

Oamenii care au ales să rămână în Capitală participă la evenimente cultural-artistice desfășurate în parcurile „Alunelul”, „Dendrariu”, „La Izvor”, dar și în alte locații. Sunt intens vizitate și Grădina Botanică, dar mai ales Grădina Zoologică, preferata copiilor. De asemenea, și în municipiile Bălți, Orhei și Comrat se desfășoară evenimente cultural-artistice cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor.

Pentru că mulți cetățeni ai Republicii Moldova au ales să se bucure de cele patru zile libere, în intervalul 1-4 iunie, planificându-și minivacanțe peste hotarele țării, la trecerea frontierei cu România s-a atestat, în cursul dimineții, o creștere ușoară a valorilor de trafic, care deja la această oră este în descreștere. Excepție face PF Leușeni-Albița, unde este consemnată pe sensul de ieșire din Republica Moldova o creștere a valorilor de trafic.

La această oră, Summitul CPE este în plină desfășurare, toate delegațiile fiind prezente la Bulboaca. Autoritățile naționale au asigurat deplasarea demnitarilor din Chișinău către Bulboaca în condiții de securitate. Actualmente, toate restricțiile de circulație din municipiul Chișinău, aferente desfășurării Summitului, sunt ridicate.