Grădina Zoologică din Chișinău completată cu trei lupoaice

Grădina Zoologică din Chișinău completată cu trei lupoaice

-
//
25.10.2016

Grădina Zoologică din Chișinău se bucură de o nouă achiziție, menită să completeze colecția. În această toamnă, administrația a adus de la Grădina Zoo "Brno" din Cehia trei pui de lup arctic. În prezent, femelele au deja șase luni. Pînă cînd acestea sînt în perioada de adaptare. Acest lucru l-a comunicat directorul adjunct al Grădinii Zoologice, Evgheni Matveev, recunoscînd totodată că pînă ce nu li s-au dat nume.

Grădina Zoologică din Chișinău completată cu trei lupoaice

Potrivit spuselor lui, Gradina zoologica a plătit pentru prădători 450 de euro, cea mai mare parte a banilor, au constituind-o taxele vamale".

De asemenea, Matveev, a povestit că în "viitorul apropiat, Grădina Zoologică va mai avea parte de un exponat".

"În curînd vizitatorii vor mai avea o altă surpriză. În acest moment, administrația negociază achiziționarea unui alt animal mare", a spus directorul adjunct, refuzînd pînă cînd să divulge despre ce animal este vorba".

Tot toamna, la Grădina Zoologică au venit pe lume puii de marmote și veverițe Prevost.

În total, la Grădina Zoologică sînt mai mult de o mie de animale.

La momentul actual, administrația se pregătește în mod activ pentru perioada de iarnă. Pe întreg teritoriul Grădinii Zoologice au loc lucrări de izolare, reparare a încălzitoarelor, precum și pregătirea hranei pentru sezonul rece.

De menționat că în perioada de iarnă Grădina Zoologică de la Chișinău este deschisă zilnic, de la ora 9.00 pînă la 17.00. Prețul biletului este de 30 lei pentru adulți, 5 lei pentru elevi, studenți și pensionari, copii sub 7 ani - intrare liberă.

Lupii arctici populează Alaska, Groenlanda, întîlnindu-se și în alte regiunii arctice. Ei sînt ceva mai mici, decît semenii lor din pădure, botul lor este mai scurt, iar urechile nu sînt atît de ascuțite. În natură, numărul lor se reduce în mod regulat, ei fiind o specie protejată.

Sursa: rtr.md