mamaplus

Google adaugă mai multe funcții noi. Care sunt acestea

-
//
16.03.2023

Google continuă cursa contracronometru în care s-a înscris cu Microsoft şi multe alte companii de tehnologie, anunţând acum mai multe facilităţi din zona inteligenţei artificiale, printre care un API pentru accesarea modelului lingvistic PaLM şi o serie de funcţii pentru Gmail şi Docs.

mamaplus

Noul API pentru modelul lingvistic PaLM va permite companiilor să genereze text, imagini, sunet, audio şi alte forme de conţinut pe baza unor descrieri simple, în limbaj natural, transmite jurnal.md.

Alături de API, Google lansează şi o serie de instrumente care să vină în ajutorul dezvoltatorilor. Printre acestea se numără o nouă aplicaţie, numită MakerSuite, care va ajuta la introducerea solicitărilor, completarea bazelor de date cu informaţii sintetice şi configurarea modelelor personalizate.

Google aduce suportul pentru AI generativ şi în cadrul platformei Vertex AI, care poate fi folosită pentru antrenarea şi desfăşurarea modelelor de învăţare mecanică.

Ultima noutate strict pentru companii este Generative AI App Builder, despre care compania spune că va facilita implementarea rapidă a boţilor, interfeţelor de conversaţie, motoarelor de căutare, asistenţilor digitali şi a celorlalte instrumente care vor avea un AI la bază.

Cu aceeaşi ocazie, Google a anunţat şi o serie de funcţii de AI care vor fi accesibile nu doar companiilor, ci şi utilizatorilor finali, în Docs şi Gmail.

Google Docs va putea compune texte pe baza unei simple comenzi. Demonstraţia companiei a arătat cum poate fi generat un anunţ de angajare, însă, capacităţile AI-ului nu se opresc aici. Acelaşi AI poate fi pus să rafineze textele.

O altă facilitate care va fi disponibilă în Docs şi Gmail poate rescrie paragrafe de text în diverse tonalităţi. AI-ul poate fi pus să facă un text mai formal, să elaboreze, să-l scurteze sau să-l rezume cu liniuţe.

Deocamdată, aceste funcţii de AI din Gmail şi Docs sunt disponibile doar unui număr limitat de utilizatori, în cadrul unui test desfăşurat înainte de extinderea accesului.