mamaplus

Global Money Week la FinComBank

-
//
23.03.2021

Pe parcursul mai multor ani, FinComBank activ promovează educația financiară în familie, organizând diferite campanii pentru elevii din instituțiile de învâțâmânt din țară şi participând în diferite evenimente specializate. În acest an, în perioada 22-28 martie este marcată Săptămâna Internațională a Educației Financiare.

În cadrul acestui eveniment, FinComBank a lansat platforma #FinComEducation şi primul curs în cadrul acesteia - CARDURI BANCARE PENTRU ELEVI. Platforma va permite utilizatorilor să primească informații şi cunoştințe noi în domeniul financiar-bancar şi să verifice propriile cunoştințe prin susținerea unui test, cu obținerea diplomei pentru competențe marcante în domeniul financiar.

Primul curs din cadrul platformei date cu genericul „CARDURI BANCARE PETRU ELEVI” este destinat utilizatorilor cu vârsta cuprinsă între 7-17 ani. Scopul programului este dezvoltarea competențelor financiare şi aptitudinilor față de gestionarea banilor prin intermediul cardurilor bancare. Cu ajutorul unui video-ghid elaborat cu acest scop, elevii vor primi cunoştințe de bază despre carduri bancare. De asemenea, în spotul video prezentat se găsesc beneficiile utilizării cardului drept instrument de plată. Un alt aspect important al gestionării corecte a banilor este securitatea cardurilor bancare şi regulile de utilizare ale acestora. Ca urmare, în cadrul programului au fost introduse subiecte cu privire la regulile de securitate pentru elevii posesori de carduri bancare, necesare în procesul utilizării acestora.

„Copiii sunt viitorul nostru, iar copiii inițiați în domeniul financiar sunt cheia spre un viitor prosper! FinComBank tradițional participă la Săptămâna Internațională a Educației Financiare, anul acesta online. Noi susținem dezvoltarea unei generații de copii inteligenți şi informați cu privire la cele mai noi şi securizate metode de gestionare a banilor. Invităm în lumea finanțelor toți elevii, care sunt dornici de noi cunoştințe și care doresc să meargă într-un pas cu tendințele lumii moderne", a declarat Elena Stovbun, Director al Departamentului Dezvoltare business FinComBank.

Urmând exemplul statelor europene, FinComBank propune elevilor un produs deosebit şi unic pe piața din Moldova - Cardul suplimentar pentru elevi. Acesta oferă siguranță în utilizare şi abilități practice de utilizare a unui card bancar pentru persoanele care nu au atins majoratul. Acest produs oferă părinților posibilitatea de a-şi instrui copiii cum să facă economii, să cheltuie şi să acumuleze bani, precum şi cum să utilizeze serviciile bancare, indispensabile în prezent.

Cardul de la FinComBank este unul accesibil pentru toți, deoarece la deschiderea cardului Visa Classic sau Mastercard Standard ONLINE ​achitați:

  • 0 lei emiterea cardului pentru părinte;
  • 0 lei emiterea cardului suplimentar pentru elev;
  • 0 lei deservirea lunară a cardului pentru elev;
  • 0 lei retragerile de numerar de la orice bancomat din țară, dintre care lunar 3 retrageri gratuite sunt de la bancomatele altor bănci din Moldova, iar altele 3 sunt de la bancomatele FinComBank;
  • 0 lei conectarea şi administrarea Internet Banking-ului FinComPay pentru părinte.

Aplică la cursul online AICI.

Dorim baftă tuturor elevilor participanți în programul #FinComEducation şi entuziasm în procesul cultivării noilor cunoştințe în domeniul financiar.