mamaplus

Gheorghe Urschi, internat în spital. Ce spune fiica regelui umorului

-
//
31.07.2024

Regele umorului moldovenesc, Gheorghe Urschi, a fost internat în spital. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către purtătoarea de cuvânt a Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Marina Zibliuc.

mamaplus

Potrivit surselor TV8, umoristul s-ar afla în Secția de Reanimare.

Pe data de 30 iulie, fiica umoristului, Laura Urschi, a scris pe rețelele sociale că-și face griji pentru tatăl ei.

„Când nu ai dormit de trei zile și în stradă, pe loc (aproape drept!) calci pe un sigiliu de plastic de la contorul de apă, te dezechilibrezi și cazi! Dar nu pentru mine îmi fac griji. TATA!!!”, a scris Laura.

Amintim că, în 2011, artistul a suferit un ictus cerebral, urmând un an de spitalizare, din care patru luni la o clinică de reabilitare în Israel.

Maestrul Gheorghe Urschi a jucat în multe piese de teatru și a regizat zeci de spectacole: „Steaua fără nume”, „Jucării de oțel”, „Jocul dragostei și al întâmplării” și multe altele.

De-a lungul celor peste 40 de ani de activitate a realizat numeroase emisiuni și concerte. De asemenea, Gheorghe Urschi a scris și câteva volume de nuvele, versuri și muzică pentru mai multe piese, inclusiv romanțe. Artistul este autorul mai multor scenarii și a regizat trei filme, printre care renumita peliculă „Văleu, văleu, nu turna”.

În anul 2012, umoristului i-a fost conferit titlul de „Artist al poporului”, iar în 2014 a devenit Cetățean de Onoare al orașului Chișinău. Din anul 2019, Gheorghe Urschi este Laureat al Premiului Național.