mamaplus

Geamăn-parazit, înlăturat de medici din cutia toracică a unei copile de 15 ani

-
//
06.05.2022

Un caz șocant a avut loc recent la Moscova, unde o copilă de 15 ani a fost supusă unei intervenții chirurgicale complexe pentru a-i fi înlăturată o tumoră localizată în cutia toracică. Tumora a fost depistată întâmplător, în timpul unui control medical de rutină.

Medicii au crezut inițial că pacienta avea o tumoră, pentru că radiografia arăta într-adevăr o formațiune anormală. Investigațiile ulterioare au demonstrat faptul că tumora nu era malignă, însă s-a decis înlăturarea ei, întrucât punea în pericol funcționarea inimii și a vaselor sangvine.

Potrivit medicului chirurg Ruslan Molotov, tumora era formată celule embrionare și diverse țesuturi – grăsime, cartilaj și păr. Dimensiunea tumorii era de 8 cm X 9 cm.

Copila spune că nu a avut niciun simptom ciudat înainte de depistarea acestei tumori. Chiar dacă intervenția chirurgicală a fost una destul de complicată, totul a decurs bine și fetița a fost externată din spital 6 zile mai târziu.

Geamănul-parazit, cunoscut şi sub numele de „foetus in foetu”, este o anomalie a sarcinii gemelare, detectată uneori înainte de naştere prin intermediul ecografiei sau chiar la câțiva ani după naștere.

mamaplus