mamaplus

Gabriela Damir, despre rolul de mamă: Nu sunt un părinte exagerat

-
//
29.11.2023

În cadrul unui interviu, creatoarea de conținut Gabriel Damir, soția cunoscutului regizor din Republica Moldova Roman Burlaca, a povestit despre rolul de mamă, regulile pe care le implementează în familie, ajutorul buneilor, dar și schimbul de priorități în viață. 

mamaplus

Potrivit Gabrielei, în prezent ea este bine și deja s-a obișnuit cu noul rol, de mamă.

„Am avut frica de a-l lăsa cu cineva în primele două săptămâni. După asta, nu am mai avut deloc frică. Când a împlinit cinci luni, am luat o bonă. Cum a intrat în casă, i l-am dat și am plecat, nici nu am sunat-o pe parcursul zilei, căci am avut încredere. E o calitate faină, să nu ai frica de a lăsa copilul”, a spus Gabriela Damir în cadrul emisiunii Prima Oră. 

Tânăra mamă spune că, probabil, cel mai dificil i-a fost în prima lună, când abia se deprindea cu noul membru în familia lor. 

„Este un nou om în casă, este mic, nu poate vorbi, trebuie să înțelegi ce simți, ce îl doare”. 

Aceasta susține că la următoarea experiență totul va fi diferit, pentru că ea deja știe la ce să se aștepte, cum să-și stăpânească emoții, ce să facă. De asemenea, Gabriela menționat că, în sarcină, din cauza stresului, ea mânca mai mult, ceea ce a adus la câteva kilograme în plus. Ea spune că la următoarea sarcină va fi mai atentă cu acest lucru. 

Cât despre regulile de educație în familia lor, Gabriela spune că ea și soțul său, Roman Burlaca, au decis din start să crească un adevărat bărbat. 

„Nu trebuie să plângem mereu alături de el când cade sau să ne purtăm cu el ca cu o fetiță. Roman a spus că atunci când va avea doi ani, va începe a vorbi, o să se ocupe el de băiat. Bineînțeles că îmi este jale când cade, se lovește, dar asta e firesc, toți am trecut prin asta. Noi nu suntem părinți foarte exagerați, radicaliști. E ok să-i mai pui un desene animat, să-i arăți telefonul. Nu poți ține copilul la depărtare de toate aceste gadgeturi, pentru că noi trăim în secolul în care suntem înconjurați de tehnică. Copilul nostru încă nu știe ce e asta telefon, dar se trage la el atât de mult. O regulă de bază la noi este că nu îi punem desene animate la telefon, nu vreau să știe că la telefon sunt desene animate. Deja când va crește, o să vedem pe parcurs ce reguli vor mai apărea”, spune Gabriela Damir. 

Anterior, Gabriela și Roman au plecat în vacanță în doi, iar pe Avraam l-au lăsat acasă cu tatăl Gabrielei, cu o mătușă și cu bona. 

„A fost stresant prima zi pentru ambii, pentru că l-am lăsat singur pentru prima dată. A doua zi Roman mi-a zis că totul e bine la el și noi trebuie să ne odihnim. Primeam poze, mesaje, că a mâncat, că totul e bine la el. Buneii mă ajută foarte mult, ei sunt super îndrăgostiți de el. La părinții lui Roman el este primul nepot. Eu pot conta pe ei”, susține Gabriela. 

Tânăra a menționat că, de când a devenit mamă, totul s-a schimbat. 

„Eu nu credeam că pot iubi atât de mult. Eu am patru frați mai mici și îmi părea că nu există dragoste mai mare decât pentru frații mei. Dar există, ea nu are limite. Am înțeles că sunt foarte răbdătoare, am devenit foarte responsabilă, totul este aranjat, sunt super informată, știu totul despre Avram. M-am maturizat mult”, spune ea. 

Sursa: Stiri.md