mamaplus

Fructele şi legumele din magazinele de la noi sunt tratate cu substanțe cancerigene

-
//
09.10.2019

Cele mai multe fructele şi legumele comercializate în magazinele și piețele din Moldova sunt tratate cu substanțe antifungice pentru a rezista mai mult. Este concluzia specialiştilor de la Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor, dar şi a vânzătorilor. Deşi medicii spun că această soluţie periculoasă ne poate îmbolnăvi, reprezentanţii ANSA dau asigurări că fructele şi legumele sunt stropite ”conform normelor”.

Culoare intensă, formă ideală şi nicio imperfecţiune sunt primele indicii ce ne arată că fructele nu au fost crescute chiar în voia lor, ci ajutate de multe alte elemente chimice. 

Vânzătorii de la Piaţa Centrală din Chişinău recunosc că toate produsele de pe tarabele lor sunt stropite, şi nu doar cu antifungice. Aceştia susţin că, cel mai des, sunt stropite citricele, strugurii, merele şi usturoiul, atât cele de import, cât şi cele crescute în Republica Moldova.

Specialiştii ne recomandă să alegem acele fructe şi legume mai puţin arătoase. Acasă trebuie să le ţinem sub jetul de apă timp de 15 minute şi ţinute tot atâta timp în apă cu bicarbonat de sodiu sau vitamina C. 

Sursa: tvrmoldova.md