mamaplus

A fost extins termenul de desfășurare a activității de îngrijire a copiilor în baza patentei

-
//
08.12.2023

Activitatea de îngrijitor/îngrijitoare calificată de copii în baza patentei de întreprinzător va fi permisă până la 31 decembrie 2024. Parlamentul a aprobat o inițiativă legislativă de extindere a termenului de desfășurare a activității de îngrijire calificată a copiilor în baza patentei de întreprinzător.

mamaplus

Proiectul pentru modificarea unor acte legislative prevede că, începând cu 1 ianuarie 2025, activitatea îngrijitorilor/îngrijitoarelor pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani va fi organizată ca activitate independentă, conform unui nou mecanism de reglementare propus de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

„În acest moment, prevederile legislative cu privire la activitatea independentă nu acoperă domeniul serviciilor alternative de îngrijire a copiilor. Pentru a asigura siguranța și protecția copiilor, precum și a celor care prestează aceste servicii, dar și pentru a pregăti cadrul normativ, soluția optimă este extinderea cu un an a termenului-limită de desfășurare a activității în bază de patentă a îngrijitorilor/îngrijitoarelor care prestează servicii alternative de îngrijire a copiilor cu vârsta de până la 3 ani”, se menționează în nota informativă a inițiativei legislative.

Guvernul urmează ca, în trei luni de la data publicării legii, să aducă actele normative în concordanță cu dispozițiile acesteia, scrie realitatea.md.