mamaplus

Fetiță de un an, internată în reanimare, după ce a fost pupată de o rudă care avea herpes

-
//
03.03.2021

Un mic sărut, aparent nevinovat, poate fi fatal pentru copiii mici. Așa a fost și în cazul fetiței în vârstă de un an din Marea Britanie, care la începutul lunii februarie a început să prezinte un șir de simptome ciudate. Mama ei a observat că palmele și tălpile copilașului se învinețeau văzând cu ochii, devenind tot mai reci, iar corpul era fierbinte și căpăta o nuanță roșiatică. Femeia a presupus că fetița ar avea gripă și a mers cu ea de urgență la spital, scrie walesonline.co.uk.

Medicii i-au spus mamei că fetița nu ar avea nicio problemă de sănătate și i-au recomandat să se întoarcă acasă. Peste câteva zile, micuța Teddy a încetat să mai bea sau să mai mănânce, nu doarmea aproape deloc și era sleită de puteri. Mama a sunat medicul de familie, iar în scurt timp a venit o echipă de paramedici. În urma acestui control medical nu s-a depistat nimic, asistenții medicali afirmând că micuța este în regulă. Femeia însă nu i-a crezut și a plecat cu fiica sa la spital. După câteva investigații mai amănunțite, medicii au internat-o de urgență pe fetiță.

”Am crezut că îi vor administra antibiotice, iar spre dimineață își va reveni...„, povestește mama copilei. Din păcate, starea fetei s-a agravat, iar medicii au anunțat-o pe femeie că partea stângă a corpului micuței este paralizată. La scurt timp, mama a mai primit o veste dură: Teddy suferise o hemoragie intracerebrală.

Diagnosticul final a fost accident vascular cerebral.

Fetița de numai un anișor este internată în reanimare timp de 4 săptămâni, iar medicii fac tot ce le stă în puteri pentru a-i salva viața și pentru a-i asigura o recuperare cât mai rapidă și ușoară. Medicul care era de gardă în ziua în care mama a adus-o pe micuță la spital i-a spus femeii că dacă venea cu o oră mai târziu, nu se mai putea face nimic.

Cauza principală a accidentului vascular cerebral a fost herpesul.

”Totul s-a întâmplat pentru că cineva a sărutat-o pe Teddy în timp ce avea herpes bucal în fază activă. Nu i-aș dori nici celui mai mare dușman experiența prin care trec acum”, spune mama fetiței.

Herpesul este un virus foarte periculos pentru adulți, iar în cazul nou-născuților, copiilor mici și persoanelor cu imunitatea scăzută, poate avea un efect devastator. La nou-născuții care contractează herpesul simptomele principale sunt erupțiile specifice, fluctuații ale temperaturii corpului, stare de somnolență, convulsii și repirație îngreunată. Dacă nu se intervine cu un tratament în timp util, urmările pot fi fatale.