mamaplus

Fetiță de cinci ani, căzută în gol de la etajul cinci, salvată în mod miraculos de un trecător

-
//
28.08.2023

Un eveniment dramatic, dar cu final fericit, a avut loc în această săptămână în orașul italian Torino din Piemonte, unde o fetiță de numai cinci anișori a fost la un pas de moarte după ce a căzut de la etajul cinci al clădirii în care locuiește împreună cu părinții ei.

mamaplus

În mod miraculos, un bărbat care se afla în trecere prin fața blocului a reușit să prindă fetița în brațe și să-i salveze astfel viața. 

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 11:00, pe via Nizza 389, când un bărbat de 37 de ani, Mattia Aguzzi, și iubita sa, Gloria Piccolo, se aflau în trecere pe acea stradă.

Atenția lor a fost atrasă inițial de un tânăr, aflat la un balcon din blocul vis-a-vis de cel în care locuiește fetița de cinci ani, care striga cu disperare la micuță.

În timp ce Gloria a fugit imediat la interfon pentru a suna la apartamentele din bloc, în speranța că cineva va ajunge la fetiță înainte să se producă o tragedie, Mattia a încercat să o convingă pe copilă să se retragă de pe balustrada balconului.

Micuța nu l-a ascultat însă și, în scurt timp, s-a prăbușit în gol de la etajul cinci al blocului, dar, în mod surprinzător, Mattia a reușit să o prindă în brațe și să-i salveze viața.

„Eu și iubitul meu treceam pe acea stradă când am văzut fetița aplecându-se de pe balcon. Era atârnată. Un bărbat striga la ea să se retragă.

Mattia, iubitul meu, s-a alăturat imediat celuilalt bărbat. Eu am alergat să sun la interfon. Când m-am întors, fetița deja căzuse, iar el era în genunchi, pe asfalt” a declarat Gloria, citată de ziarul La Stampa, potrivit Rotalianul.

„Nu știu cum a reușit, dar a fost extraordinar. El este un funcționar, face puțină sală, este sportiv, dar chiar nu știu cum a reușit”, a mai adăugat ea.

Fetița, în acest moment, nu este în pericol de viață și martorii au descris-o ca fiind ”lucidă și vioaie” după căderea dramatică suferită. 

Bărbatul de 37 de ani este și el în stare bună, dar a fost dus la spitalul CTO pentru verificări de rutină, la fel ca și fetița pe care a salvat-o în mod eroic, care a fost transportată la spitalul pentru copii Regina Margherita.