mamaplus

Fetiță de 9 ani, violată și ucisă de un bărbat care s-a răzbunat astfel pe mama ei

-
//
14.04.2021

Un bărbat ar fi răpit o fetiță de 9 ani în drumul spre şcoală pentru a o batjocori şi ucide, totul într-un gest extrem de răzbunare față de fosta iubită, mama copilei. Pavel Surkov, în vârstă de 35 de ani, este acuzat că a răpit-o pe micuța Valeria Pazukhina şi a dus-o într-un loc pustiu, unde a abuzat-o sexual şi a sugrumat-o până copila şi-a dat ultima suflare.

Trupul neînsuflețit al fetei a fost găsit la 600 de metri de casa ei, în satul Neklyudovo, în regiunea rusă Nizhny Novgorod. Potrivit datelor din anchetă, Surkov a luat fetița de pe stradă, în timp ce se îndrepta spre şcoală şi a dus-o în pădure promițând că o „să-i arate ceva interesant”. Valeria îl cunoștea pe Surkov ca fiind fostul iubit al mamei sale, aşa că a acceptat să meargă cu el fără să bănuiască nimic greșit.

Camerele de supraveghere din zonă au surprins ultimele momente din viața ei, fiind văzută mergând alături de bărbat, cel identificat ulterior de rude ca fiind Surkov. Câteva minute mai târziu, au intrat în pădure, ajungând într-o zonă de şantier abandonată unde Surkov a sărit asupra fetiței fără apărare.

Rudele Valeriei au alertat poliția când au sesizat că aceasta nu s-a întors de la şcoală, trecând ore bune de când ar fi trebuit să îşi facă apariția. Ofițerii au aflat unde a fost văzut ultima dată și au început să cerceteze împrejurimile împreună cu sute de voluntari.

Corpul Valeriei a fost găsit la câteva ore după dispariția sa, având „semne vizibile de omor prin violență”, au spus polițiștii. Examinările au arătat că a fost violată înainte de a fi sugrumat până la moarte.

A doua zi, Surkov a fost prins şi reținut la primele ore ale dimineții, în timp ce încerca să părăsească satul pentru a se ascunde în orașul vecin Bor. Mai mulți localnici l-au recunoscut şi au sărit asupra lui în timp ce au chemat poliția.

„Stătea pe o bancă și aștepta un autobuz. Pantalonii și pantofii lui erau pătați de noroi. Mâinile îi erau umflate. Încerca să şi le ascundă”, a povestit o femeie care se afla la fața locului.

Surkov, care a fost condamnat anterior pentru furt şi intrare prin efracție, va rămâne în spatele gratiilor pentru tot restul vieții dacă va fi găsit vinovat.