mamaplus

Fetiță de 4 ani, dată afară din grădiniță chiar de ziua ei. Educatoarele sunt acuzate de discriminare și abuz

-
//
10.12.2019

Cazul unei fetițe din Craiova readuce în lumină neputința sistemului de educație din România de a-i integra pe copiii care au comportamente diferite, față de majoritate. La 4 ani, fetița ar fi considerată „copil problemă” pentru că este mai activă decât colegii ei. O anchetă este în desfăşurare, după ce familia a reclamat că educatoarele de la grădiniță o marginalizează pe cea mică.

Totul a început, spune familia, încă din primele zile de grădiniță. Energia celei mici le-ar fi deranjat pe educatoare.

„De aici, până la a o pune la colț de fiecare dată, la a o critica, la a-i găsi tot felul de motive ca să o marginalizezi, fără să o apreciezi niciodată, fără să ai un cuvânt frumos, un cuvânt bun, fără să ți-o apropii, este cale lungă. Am sesizat că nepoțica este tristă, că plânge, că nu mai vrea să meargă la această clasă”, spune Ion Gavrilescu, bunicul fetiței.

În data de 6 decembrie, copila nu a fost primită în grădiniță, cu toate că îşi dorea să îşi sărbătorească ziua de naștere alături de colegi.

„Sucuri, prăjituri, bomboane, să-şi servească colegii. Pur şi simplu le-a luat de mânuță şi le-a scos din clasă şi le-a trimis acasă, spunând că nu mai au ce căuta la această grădiniță”, mărturisește bunicul.

Familia este revoltată şi a făcut plângere la inspectoratul şcolar care face acum o anchetă.

Conducerea grădiniței refuză, momentan, să ofere un punct de vedere în acest caz şi spune că aşteaptă rezultatele anchetei deschise de inspectoratul şcolar general.

Psihologii atrag atenția că este nevoie de o pregătire a cadrelor didactice, care nu ştiu întodeauna cum să gestioneze situația unui copil hiperactiv.

Familia fetiței a depus o cerere ca cea mică să fie mutată într-o altă grupă.