mamaplus

Fetița care funcționează doar cu jumătate de creier. Ce spun medicii

-
//
10.10.2023

O fetiță în vârstă de doar șase ani a fost salvată de medicii chirurgi, iar acum trăiește cu doar o jumătate de creier.

mamaplus

Partea stângă a creierului fetiței a preluat sarcinile emisferei drepte. Medicii au fost nevoiți să deconecteze jumătate din creierul micuței paciente pentru a opri din evoluție o boală extrem de periculoasă, transmite stirileprotv.ro.

Brianna Bodley suferea zilnic de convulsii din cauza diagnosticului de encefalită Rasmussen - o afecțiune cerebrală care poate duce la leziuni cerebrale.

„Am fost foarte încântată. Piciorul i se îndoia tot timpul și avea probleme de mers", a spus mama Briannei.

După ce a luat medicamente anti-convulsive și steroizi, copila s-a îngrășat rapid, dar nu s-a vindecat.

„Uneori vorbea cu mine și îmi spunea că este speriată, dar eu îi spuneam: „Știu că este înfricoșător, dar vei fi bine””, a declarat sora ei, Torie Bodley, pentru KABC.

Medicii au decis în cazul Briannei să deconecteze secțiunea nefuncțională a creierului.

Operația a făcut ca partea stângă a creierului să funcționeze în continuare normal și să preia sarcinile părții drepte.

Medicii cred că și-ar putea pierde vederea periferică și motricitatea fină la mâna stângă, dar se așteaptă ca terapia fizică să-i permită să redevină o fetiță normală.

„Brianna va fi în continuare aceeași persoană, chiar și după ce i s-a deconectat jumătate din creier", a spus medicul, conform Mirror, despre operația Briannei, care s-a dovedit a fi un succes.

Mama Briannei a postat o fotografie pe Facebook cu micuța în care a precizat că aceasta învață din nou să meargă.

„În aceste zile încearcă să învețe să meargă din nou și să vadă lucrurile care se află pe partea stângă. Vede doar ceea ce se află în fața ei și în dreapta. În fiecare zi observăm mici progrese în ameliorarea ei, dar mai este un drum lung de parcurs, cu tone de terapie fizică, logopedie și terapie ocupațională”, spune Crystal Bodley, mama fetiței.