mamaplus

Familiile cu copii din Moldova își pot ridica indemnizațiile pentru luna august

-
//
12.08.2022

Casa Națională de Asigurări Sociale a efectuat astăzi, 12 august, finanțarea indemnizațiilor destinate familiilor cu copii, indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă și a ajutorului social în valoare totală de peste 250 mln. lei.

Astfel, în conformitate cu graficul prestațiilor sociale pentru luna august au fost finanțate indemnizațiile unice la nașterea copilului, paternale, pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani, pentru creșterea copiilor gemeni, indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă, precum şi ajutorul social.

Beneficiarii vor putea ridica banii după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăți electronice (MPay). Lista prestatorilor de servicii de plată poate fi găsită aici.

Reiterăm că, statutul certificatului medical poate fi verificat online, accesând rubrica "Statutul certificatului medical" pe pagina web oficială www.cnas.gov.md și introducând în câmpul respectiv seria şi numărul certificatului (detalii aici).