Fa exercitii fizice ca sa ai copii isteti!

Fa exercitii fizice ca sa ai copii isteti!

-
//
13.11.2013

Fa exercitii fizice ca sa ai copii isteti!

Mamele care au făcut exerciţii fizice în timpul sarcinii, cate 3 şedinţe a cate 20 de minute pe săptămână , au mari şanse de a avea copii mai isteţi, deoarece această activitate stimulează dezvoltarea creierului fătului.

La aceasta concluzie a ajuns un grup de cercetători canadieni in uma unui studiu recent. Deşi studiile au fost realizate pe copii foarte mici, oamenii de ştiinţă cred că beneficiile aduse de activitatea fizică a mamelor în cursul sarcinii s-ar putea întinde pe toată durata vieţii descendenţilor.

Cercetări anterioare arătaseră că activitatea fizică a mamei în cursul sarcinii are efecte benefice asupra coeficientului de inteligenţă şi vocabularului copilului, până la vârsta de cel puţin 5 ani. Alte cercetări au sugerat că femeile care au fost active fizic în timpul sarcinii ar putea avea copii cu o sănătate cardiacă mai bună.

Nu se ştie cu precizie de ce exerciţiile fizice îmbunătăţesc dezvoltarea creierului, dar se crede că efectul s-ar putea datora aportului sporit de oxigen; de asemenea, exerciţiul fizic măreşte producţia unei proteine, care stimulează dezvoltarea  creierului. După opinia cercetătorilor, practicarea exerciţiilor fizice în timpul sarcinii poate fi un mod simplu şi necostisitor de a-i conferi copilului un avantaj încă de la începutul vieţii. 

De asemenea, exerciţiul fizic ar fi benefic şi pentru mame, forma fizică bună ajutând-le să nască mai uşor, cu un risc mai mic de complicaţii şi să-şi revină mai rapid după naştere.