mamaplus

Experții în sănătate avertizează că este posibil să nu fie găsit niciodată un vaccin împotriva COVID-19

-
//
13.04.2020

Oamenii de știință care sunt în căutarea unui vaccin împotriva COVID-19 au emis un avertisment îngrijorător. Aceștia spun că este posibil să nu fie găsit niciodată un vaccin pentru acest virus și este nevoie de un plan B.

Expertul în sănătate Jane Halton a explicat că nu a existat niciodată un vaccin pentru alte coronavirusuri. Chiar și HIV, care a ucis milioane de oameni de zeci de ani, nu are vaccin.

Aceasta a spus că guvernele vor trebui să elaboreze un „plan B” pentru combaterea bolii. Oficialii din domeniul sănătății au nevoie urgentă de un „plan B” pentru a pune capăt pandemiei globale, a avertizat Jane Halton, cea mai importantă expertă în domeniul sănătății pentru epidemii din Australia.

Ea a avertizat împotriva creării de „așteptări nerealiste”, explicând că nu a existat niciodată un vaccin de succes împotriva altor coronavirusuri.

În ciuda unui număr global de decese de HIV de 32 de milioane de oameni în peste 40 de ani, acesta nu are niciun vaccin.

„Cred că este important să nu creăm așteptări nerealiste. Nimeni nu a dezvoltat cu succes un vaccin contra coronavirusului și încă nu avem un vaccin împotriva HIV.”

Jane Halton a fost anterior președinte în cadrul consiliului executiv al Organizației Mondiale a Sănătății și fost președinte al Adunării Mondiale a Sănătății. Expertul lucrează acum la Coaliția pentru Epidemie Preparare Inovații, care este susținută de miliardarul Bill Gates.

O firmă americană numită Novavax a susținut la începutul acestei săptămâni că intenționează să lanseze un test uman împotriva vaccinului sau prototip în mai, cu rezultate așteptate până în iulie.

Au fost, de asemenea, studii despre vaccinul uman în China și Israel. Halton spune însă că este necesar un „plan B” pentru că „nimic nu este sigur” în știință.