mamaplus

Examenele de BAC vor avea loc în acest an! Ministrul educației a explicat în ce condiții

-
//
19.02.2021

Dacă în 2020 examelene de absolvire au fost anulate din cauza pandemiei, se pare că în acest an elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale nu vor scăpa de ele. În acest sens, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa, susține că a semnat un decret care prevede pentru început organizarea pretestărilor pentru toate cele trei nivele. Astfel, circa 6000 de elevi vor participa la pretestarea pentru examenul de bacalaureat național din 160-170 de școli.

„În urma acestor pretestări, ne propunem să face o analiză a rezultatelor elevilor în comparație cu pretestarea din 2019. Elevii au trecut printr-o perioada foarte grea. Instruirea online este bună, dar noi cunoaștem că în toamnă toate școlile au recapitulat materialele care au fost sau nu suspendate. Trebuie să recunoaștem că elevii care anul acesta trebuie să susțină bacalaureatul sunt într-o situație mai dificilă decât cei care l-au susținut în 2019”, a declarat ministrul în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Ministra educației susține rezultatele pretestărilor din acest an vor fi comparate cu cele din 2019, ulterior se va purcede la realizarea lucrărilor de bacalaureat și nu doar.

„S-ar putea să ajustăm unele conținuturi pentru bacalaureatul din 2021. Noi trebuie să luăm în calcul situația dificilă prin care au trecut elevii și profesorii și să ajustăm conținuturile la această situație”, a adăugat Lilia Pogolșa.