mamaplus

Hai la muzeu în weekend! Acces gratuit pentru toți vizitatorii Muzeului Național de Artă

-
//
29.07.2022

Muzeul Național de Artă al Moldovei informează că duminică, 31 iulie, vizitatorii vor avea acces gratuit la toate expozițiile permanente și temporare de la 10:00 la 18:00.

Administrația muzeului a publicat și lista expozițiilor recent inaugurate:

  • Hortus Conclusus, ”Grădini misterioase” a artistului plastic Vadim Crețu. Expoziția cuprinde 22 de lucrări absolut inedite.
  • ”Pictura anilor 1970”prilejuită de aniversarea a 75 de ani de la nașterea lui Lică Sainciuc, îl prezintă pe celebrul artist ca pe un admirator al Chișinăului și al oamenilor săi. De asemenea, artistul descoperă o lume fantastică, invizibilă, din jurul nostru.

Totodată, se prelungesc următoarele expoziții:

  • Restaurarea valorilor patrimoniului național - expoziție a șapte restauratori ai Muzeului Național de Artă al Moldovei.
  • ”Peisajul între realitate și imaginație” - cuprinde 35 de lucrări semnate de artiști reprezentativi ai artei naționale.
  • Proiectul #operadeweekend îl prezintă pe gravorul german Philipp Andreas Kilian cu lucrarea ”Salomeea cu capul lui Ioan Botezătorul”, care face parte din colecția de Grafică Universală a Muzeului, fiind realizată în tehnica acvaforte, dăltiță, hârtie.