DAS INTERIOR SHOW – o expoziţie de amploare, unică şi impresionantă. Cea de-a cincea ediţie a salonului internaţional de mobilă şi design interior a avut loc între 8 şi 11 octombrie. În fiecare an la salon se expun cei mai buni producători şi importatori de mobilă, textile, decoraţiuni şi de tot ce are legătură directă cu decorul şi designul. Reprezentând un proiect complet de design de interior, fiecare stand este înscris armonios în decorul de ansamblu al expoziţiei, care în fiecare an este diferit şi surprinde prin anvergură şi originalitate.

DAS Interior Show 2015

Expoziţia DAS INTERIOR SHOW implică o muncă laborioasă şi o colaborare strânsă între designeri şi companiile participante. Fiecare stand reprezintă o lucrare creativă şi originală de expunere a produselor, ce au menirea să aducă la cunoştinţa vizitatorilor noutăţile, tendinţele, şi tehnologiile moderne din sfera designului de interior. Din aceste considerente, din an în an, DAS INTERIOR SHOW uimeşte prin creativitate şi dinamism. 

La această expoziţie sunt prezentate proiecte de design unice, elaborate de specialişti din Republica Moldova în strânsă colaborare cu producătorii şi distribuitorii de mobilă, textile, furnitură ș.a. În cadrul acestei expoziţii are loc concursul designerilor pentru cel mai bun design al standului. Câştigătorii au fost desemnaţi de un juriu profesionist la ceremonia oficială de înmânare a premiilor, ce a avut loc pe data de 10 octombrie. Din componenţa juriului au făcut parte cinci membri: Gheorghe Telipiz, Evgheny Pysin, Vladimir Pînzaru, Irina Greciuhina şi Dmitrii Petrov. Învingător a fost desemnat standul companiei Stillferro, al cărui proiect de design a fost realizat de Ilie Cazacu. Standurile companiilor Neva Design Furniture (design realizat de Denis Mardarii), Casa Nobilă (design realizat de Natalia Eremciuc) şi Corradi (design realizat de echipa Corradi) au primit menţiuni pentru originalitate. De asemenea s-a oferit şi un premiu pentru simpatia publicului – premiu obţinut de compania Indelit (design realizat de Elena Botea şi Cristina Sturza). 

DAS Interior Show 2015

Seara a culminat cu un fire show inedit.

În acest an, sponsori şi parteneri ai expoziţiei au fost companiile "Indelit", "Construct Resurs" şi "Das Light" pentru care se aduc sincere mulţumiri.

Din an în an, organizatorii expoziţiei DAS INTERIOR SHOW tind să dezvolte programul de activitate, implicând în proiect un public tot mai larg. Pe parcursul a patru zile, în cadrul acestei expoziţii s-au desfăşurat un şir de evenimente diverse şi curioase.

În cadrul programului de arhitectură, membrii activi ai DAS CLUB au participat la lucrările mesei rotunde şi la dezbateri cu tema generală: "Arhitectura ca mijloc de comunicare". Sarcina primordială a proiectului a fost organizarea întâlnirilor dintre studenţi, dintre toţi cei interesaţi de arhitectură şi design şi dintre comunitatea profesională din oraş, în scopul schimbului de păreri şi experienţă profesională. În cadrul acestei expoziţii s-a tins spre crearea unei locaţii, unde colegii DAS CLUB să aibă posibilitatea să-şi împărtăşească experienţa publicului pe baza proiectelor lor, într-o atmosferă informală şi prietenoasă.