mamaplus

Cum s-a desfășurat Festivalul ”Au Gust” la Durlești? Primele imagini de la eveniment

-
//
19.08.2021

Fructe și legume de sezon, activități culturale, seminare eco, expoziții și desigur struguri aromați. Așa s-a petrecut primul eveniment offline, din cadrul celei de-a 4-a ediție a Festivalului ”Au Gust” care s-a desfășurat pe 15 august în fața Casei de Cultură din orășelul Durlești. Evenimentul a avut ca obiectiv principal promovarea producătorilor autohtoni cu implicarea persoanelor de cultură și subcultură. Locul desfășurării proiectului “Au Gust” derivă din necesitatea de a dinamiza orășelul Durlești și de a aduce un nou flux de vizitatori.

Pe lângă fructe și legume de sezon, cei interesați au putut procura produse eco-responsabile, produse de artizanat de la circa 30 de producători, totul într-o ambianță de muzică populară pe vinil cu Ministerul Subculturii. Printre participanții la ediția de lansare s-au numărat: Valerian Malai, Veronela Pruteanu, Biantti, Levantica, Rodica Costru, AgroDron, Pepiniera Codru, BandurApis, Pro Sanatate, etc.

mamaplus
mamaplus
mamaplus

Totodată, cei prezenți la eveniment, s-au relaxat pe hamacele oferite de HamacMd, au împletit covorașe sustenabile cu Green Up Mom și s-au informat asupra procesului de reciclare a produselor electronice în Republica Moldova de la EcoRecycling și EcoDigital.

mamaplus
mamaplus

Scopul Festivalului Au Gust 2021 este să accentueze tradiția autentică în mediul periurban prin muzică și ateliere de creație, promovând producția autohtonă, unicitatea fiecărui producător și artizan în contextul globalizării, dar și reînvierea evenimentelor culturale.

mamaplus
mamaplus

Evenimentul s-a încheiat cu un concert în aer liber. Oxana Craciun, Maria Tisenco, Ana Granaci și invitatul special Frate Gheorghe au oferit o atmosferă caldă cu o selecție de piese cântate la chitară.

mamaplus
mamaplus
mamaplus

Următorul eveniment online este la sfârșitul acestei săptămâni, duminică, 22 august, între ora 10:00 și 21:00. Mai multe detalii, găsiți pe pagina de Facebook, Instagram și site-ul augustfest.md.

mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus