mamaplus

Ce evenimente pregătesc autoritățile capitalei de Zilei Copilului, marcată la 1 iunie

-
//
24.05.2022

Primăria capitalei va organiza mai multe evenimente dedicate Zilei Internaționale a Copilului, marcată pe 1 iunie. Șefa Direcției managementul învățământului extrașcolar, tineret și sport a capitalei, Silvia Canațui, a specificat că activitățile vor fi organizate în fiecare sector al orașului.

„Este vorba de ateliere de desen, concerte festive cu participarea elevilor din cadrul instituțiilor de învățământ artistic extrașcolar și programe distractive pentru copii. Totodată, în cadrul instituțiilor de educație copii vor putea viziona piese de teatru, iar la festivități vor participa și animatori”, a spus Silvia Canațui.

Acțiunile și activitățile consacrate Zilei Internaționale a Copiilor sunt organizate de Direcția Cultură, în colaborare cu preturile de sector și Direcția generală educație, tineret și sport. Cheltuielile pentru desfășurarea manifestațiilor vor fi suportate de instituțiile de educație.

Potrivit ministerului Muncii și Protecției Sociale, ziua de 1 iunie va fi lucrătoare.

Ziua Internațională a Ocrotirii Copiilor este marcată anual la data de 1 iunie. Evenimentul este sărbătorit în conformitate cu Declarația Drepturilor Copilului, adoptată de Adunarea Generală a ONU în anul 1959.