mamaplus

Elevii și profesorii, îndemnați să-și planifice din timp deplasarea spre centrele de BAC, pe 2 iunie. Care este cauza

-
//
28.05.2023

Circulația în zona centrală a Capitalei va fi îngreunată pe 2 iunie, întrucât traficul va fi ocazional restricționat în legătură cu plecarea oficialilor europeni. În acest context, cetățenii sunt îndemnați să fie pregătiți și să ia măsuri adecvate pentru a-și planifica din timp deplasarea. În special, MAI adresează un avertisment liceenilor și profesorilor care urmează să participe la examenele de bacalaureat. 

mamaplus

Aceștia sunt sfătuiți să ia în considerare restricțiile de trafic și să își planifice din timp deplasarea spre centrele de examen. Astfel, pentru a evita întârzierile și inconveniențele, se recomandă liceenilor și profesorilor să pornească mai devreme și să utilizeze rute alternative, dacă este posibil, scrie tv8.md.

Reamintim că pe 1 iunie, în Republica Moldova, va avea loc Summitul Comunității Politice Europene. Astfel, în satul Bulboaca, în cadrul unui complex vitivinicol, țara noastră va găzdui, pentru prima dată, aproximativ 50 de șefi de state și de guverne din Europa și oficiali ai Uniunii Europene. 

Liderii vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Comunitatea Politică Europeană a fost creată în 2022, la inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron.