mamaplus

Elevii din Moldova vor mai avea o vacanță în această primăvară

-
//
29.03.2021

Elevii din Moldova vor mai avea parte de o vacanță în această primăvară, în perioada pascală. Aceasta urmează să înceapă pe 1 mai și va dura până pe 10 mai, adică 10 zile. Însă acest termen ar putea să varieze în funcție de situația epidemică.

Șeful adjunct al Direcției Asistență Socială și Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlcă a fost întrebat dacă autoritățile iau în calcul decizia de a prelungi vacanța de primăvară în perioada sărbătorilor pascale, în contextual situației epidemiologice din țară.

"Prelungirea vacanței de primăvară pentru elevi ar fi o opține și pentru noi, dar trebuie să ținem cont că procesul de educație a fost grav afectat în acest an pandemic, iar în fața elevilor stau examene și acest lucru înseamnă o responsabilitate enormă pe sistemul de educațional. În primul rând, trebuie asigurată securitatea în școli. Nu știu dacă e cazul să mai impunem alte vacanțe, am avut multe până acum și dacă ne gândim că și de Paște vom avea vacanță, nu mai rămâne timp pentru finalizarea programului școlar și nu mai rămâne timp pentru pregătirea de examene", a declarat Boris Gîlcă.

Potrivit lui, în cazul învățământului online, societatea s-a împărțit în două tabere: cei care sunt pro și cei care sunt contra. Gîlcă susține că deciziile sunt luate după modelul altor state. 

"Prin modelele și practicile altor țări, este dovedit că învățământul online este un mecanism de prevenire a infecției COVID-19 foarte eficient pentru toți: pentru copii, profesori și părinți. În special, cadrele didactice din Chișinău sunt expuse pericolului de infectare, lucru care se va întâmpla, fiindcă incidența este mai mare", a conchis Gîlcă.

Amintim că recent România a decis să facă modificări în procesul educațional pentru a lupta mai eficient cu pandemia de COVID-19. Mai exact, vacanța de primăvară va fi prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie și până pe 4 mai.