mamaplus

Elevii din Moldova ar putea reveni la lecțiile online

-
//
26.02.2021

Un anunț în acest sens a fost făcut de președintele Asociației „Părinți Solidari”, Iulia Nazaria, care ne-a spus că, din surse neoficiale dar foarte sigure, știe că se va trece treptat la studiile de la distanță. Ea spune că instituția în care învață copilul ei nu a transmis încă o astfel de informație.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Iulia Nazaria a întrebat părinții dacă au primit astfel de informații de la conducerea instituțiilor de învățământ.

Ca răspuns, cel puțin un părinte de la liceul „Gheorghe Asachi” din capitală a spus că a fost informat că, cel puțin clasa în care învață copilul său, din 2 februarie nu va mai face orele în instituție. Acest părinte susține totodată că nu ar fi vorba doar de această clasă, însă nu cunoaște sigur dacă toată instituția recurge la procesul de învățământ în regim online. Profesorul Vlad Bilețchi a confirmat informația și a precizat că din 26 februarie liceul trece la studiile în regim online, temei fiind situația epidemiologică din instituție.  

Potrivit unui ordin oficial, din 26 februarie și până pe 11 martie, elevii nu vor avea acces în instituție, dar vor continua studiile de la distanță.

De luni, 1 martie, și clasele primare de la Liceul „Liviu Rebreanu”, sectorul Botanica al Capitalei, vor trece la învățământul online.  

Șeful Direcției Învățământ General din cadrul Ministerului Educației, Valentin Crudu, a declarat că 11 instituții de învățământ au trecut la regimul de studii la distanță. Responsabilul de la MECC mai spune că se vor convoca în ședință membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și, ulterior, ministerul va reveni cu o informație oficială despre decizia CNESP.

Menționăm că Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) se va întruni astăzi, 26 februarie în ședință pentru a aproba noi măsuri de sănătate publică. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.