mamaplus

Elevii din ciclul primar şi ai claselor absolvente din Bălți vor reveni în clase pe 20 aprilie

-
//
16.04.2021

Comisia pentru situații excepționale din municipiul Bălți a dispus ieri ca, din 20 aprilie, elevii din ciclul primar şi ai claselor absolvente vor reveni la studii cu prezență fizică în clase.

„Comisia a luat o decizie importantă care prevede reluarea procesului de învățământ în clase pentru clasele 1-4-a, a 9-a şi a 12-a, precum şi reluarea antrenamentelor în şcoli sportive şi activităților extraşcolare în case de cultură, şcoli de arte şi muzicale, case de creație etc. Toate acestea se vor organiza în conformitate cu normele sanitar-epidemiologice şi măsurile împotriva COVID-19”, potrivit vicerpimarului de Bălți, Nicolai Grigorişin.

Autoritățile locale vor crea toate condițiile pentru aflarea copiilor în instituțiile de învățământ: va organiza alimentarea elevilor, va asigura igienizarea şi dezinfectarea încăperilor ş.a. "Ca să avem tot timpul necesar pentru asta, am decis ca elevii să revină în clase pe 20 aprilie", a precizat Nicolai Grigorişin. 

Amintim că ieri, 15 aprilie, Comisia pentru Situații Excepționale din municipiul Chișinău a decis revenirea la școală a claselor 1-4, a 5-a, a-9-a și a 12-a începând cu ziua de luni, 19 aprilie 2021, cu prezența fizică în sălile de clase.