mamaplus

Elevii din Chișinău vor recupera orele de studii în zilele de sâmbătă

-
//
08.11.2021

În municipiul Chișinău recuperarea orelor la școală în legătură cu prelungirea vacanței de toamnă se va face în zilele de sâmbătă. Șeful interimar al Direcției generale educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău, Andrei Pavaloi, a menționat, în ședința on-line de astăzi a serviciilor primăriei, că “elevii vor recupera în zilele de sâmbătă orele de studii pierdute la școală în legătură cu prelungirea vacanței de toamnă”.

“Ministerul Educației a decis ca recuperarea orelor să fie efectuată până la finele anului școlar 2021/2022. Cei mai mulți directori ai instituțiilor de învățământ din municipiu au declarat că vor recupera aceste ore în zilele de sâmbătă ”, a spus Pavaloi.

În același timp, el a adăugat că toate cadrele didactice care nu au fost vaccinate vor trece, la dorință, testarea gratuită la COVID-19. Testarea se face la Asociațiile Teritoriale Medicale din Chișinău.

În municipiul Chișinău activează 158 de instituții medii și secundare de învățământ, în care studiază circa 96 de mii de elevi.