mamaplus

Elevii din Chișinău vor primi pachete cu produse alimentare în perioada studiilor la distanță

-
//
22.01.2022

În data de 19 ianuarie, Comisia de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, a luat o decizie potrivit căreia, în perioada 20 ianuarie – 3 februarie instituțiile de învățământ extrașcolar din capitală trec la activitatea la distanță. În acest sens, Direcția generală educație, tineret și sport va livra alimentație la pachet către părinții elevilor.

„În perioada studiilor la distanță, Direcția generală educație, tineret și sport va organiza alimentația cu livrarea la pachet prin distribuirea acestora către părinți”, se arată în decizia CESP.

Potrivit deciziei din 19 ianuarie, se va organiza la distanță în perioada 20 ianuarie – 3 februarie și activitățile extrașcolare în instituțiile de învățământ primar și secundar de pe teritoriul municipiului. În această perioadă vor activa la distanță și centrele comunitare pentru copii și tineri, dar și centrele de zi din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului.

Totodată, Comisia a decis că în instituțiile de învățământ preșcolar de pe teritoriul administrativ al Chișinăului vor fi distribuite teste rapide procurate de Direcția generală educație, tineret și sport. Astfel, cadrele didactice și personalul auxiliar care nu s-au vaccinat vor putea fi testați gratuit.