mamaplus

Elevii claselor a IX-a au obținut 96 note de 10 la un liceu din Capitală

-
//
19.07.2024

Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim" anunță rezultatele remarcabile ale elevilor la examenele de capacitate din sesiunea 2024.

mamaplus

Cu o rată de promovare de 100%, nota medie a rezultatelor obținute de elevii claselor a IX-a este de 8,66, iar procentul calității rezultatelor este de 77,34%, transmite Știri.md.

Cinci elevi: Dinu Bianca, Miron Ștefan-Luca, Grate Bianca, Zaporojan Dragoș-Alin și Gîjdianu Alexandrina au obținut nota zece pe linie, demonstrând o performanță excepțională și fiind un exemplu strălucit de determinare și perseverență.

Rezultatele pe discipline sunt următoarele:

  • Limba și literatura română: cinci elevi au obținut nota „10”, 26 de elevi - nota „9”, iar 43 de elevi - nota „8”.
  • Matematică: 55 de elevi au obținut nota „10”, 15 elevi - nota „9”, iar 21 de elevi - nota „8”.
  • Istoria românilor/universală: 36 de elevi au obținut nota „10”, 23 de elevi - nota „9”, iar 26 de elevi - nota „8”.

Tatiana Bologan, directoarea Liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim" a declarat că rezultatele elevilor reflectă nu doar munca lor asiduă, dar și dedicația, profesionalismul profesorilor și al diriginților. 

„Calitatea actului educațional pe care îl oferim se vede în succesul elevilor noștri. Felicit toți elevii pentru efortul lor și mulțumesc profesorilor pentru rolul esențial pe care îl au în formarea acestora”, spune Tatiana Bologan.

Managementul instituției pune un accent deosebit pe încurajarea elevilor și susținerea performanței, asigurându-se că fiecare elev beneficiază de cele mai bune condiții pentru a excela.

În acest sens, liceul oferă programe de mentorat, activități extracurriculare variate și un suport continuu pentru a stimula și dezvolta abilitățile elevilor. Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim" rămâne dedicat excelenței academice și continuă să sprijine elevii în atingerea potențialului lor maxim, oferindu-le un mediu propice dezvoltării academice și personale. De asemenea, instituția pune accent pe consolidarea parteneriatului cu părinții, pentru a crea o rețea solidă de sprijin, care să contribuie la succesul fiecărui elev.

„Rezultatele excelente ale elevilor noștri sunt dovada clară că investiția în educație și în dezvoltarea continuă a profesorilor noștri aduce roade. Suntem dedicați să continuăm această tradiție de excelență și să oferim fiecărui elev oportunitățile necesare pentru a-și atinge obiectivele,” a adăugat Tatiana Bologan.