Eclipsă parţială de Soare pe 15 februarie 2018. Cât de periculoasă poate fi?

Eclipsă parţială de Soare pe 15 februarie 2018. Cât de periculoasă poate fi?

-
//
15.02.2018

Eclipsa parţială de Soare va avea loc în zona sudică a Oceanului Pacific şi a Oceanului Atlantic, putând fi văzută, cu diferite magnitudini şi obscuraţii, în sudul Americii de Sud (Chila, Argentina, Uruguay, Insulele Falkland, sudul extrem al Braziliei şi sudul extrem al Paraguayului) şi, de asemenea, peste Antarctica.

Eclipsă parţială de Soare pe 15 februarie 2018. Cât de periculoasă poate fi?

O eclipsă solară (parţială sau totală) poate avea loc doar de Lună Nouă, dar, deşi în 2018 vor fi 12 astfel de evenimente, vor avea loc doar trei eclipse solare (15 februarie, 13 iulie şi 11 august), toate fiind parţiale. Acest lucru se datorează faptului că satelitul nu se află perfect aliniat cu Pământul şi Soarele pe axa nord-sud. În cazul din 15 februarie, Luna acoperă doar partea nordică a discului solar, punând în penumbră sudul extrem al emisferei sudice a Terrei.

Chiar dacă nu este văzută, o eclipsă solară își face simțită prezența în diferite feluri. Pentru că, dacă Luna pune în mișcare tot ce este ascuns în noi, fiind un ghid în subconștientul nostru, Soarele imprimă principalele trăsături ale temperamentului nostru.

Prin urmare, se poate spune că, atunci când Luna acoperă Soarele, acțiunea acestuia încetează, împingând subconștientul la suprafață. În aceste condiții, apar dorințe absolut nebănuite, ies la iveală temeri și frici negândite, intuiția devine mult mai puternică.

Dacă o persoană nu este sensibilă la "vocea interioară" și nu crede în glasul intuiției, influența eclipsei se poate manifesta altfel. Concret, ea poate simți cum ceva se întâmplă acolo, în adâncul sufletului, dar nu poate înțelege despre ce este vorba.

Luna își intensifică influența și, în orice caz, accelerează procesele interioare. Pe timpul eclipselor, oamenii devin nervoși, nerăbdători și mai puțin capabili de a evalua limpede situațiile. Deciziile luate în aceste perioade nu sunt suficient cântărite și conștientizate.

Specialiștii cred că eclipsele de soare constituie momente perfecte pentru o introspecție în lumea interioară. În sfârșit, poți găsi răspunsuri la întrebările care te-au chinuit de-a lungul timpului, poți realiza că, de fapt, ți-ai fi dorit să ai alt parcurs profesional sau poți privi lumea cu alți ochi.

Sursa: descopera.ro, jurnalul.ro